operatia de implant cohlear

Implantul cohlear este un procesor auditiv complex destinat recuperarii surditatii severe. El poate fi asimilat unei urechi artificiale.

In cursul operatiei in urechea interna este amplasat un electrod electric sofisticat in contact terminatiile nervului auditiv.

Implantul cohlear este una dintre „minunile” medicinii moderne, fiind capabil sa redea auzul pacientilor cu surditate completa definitiva.
Dispozitivul este alcatuit dintr-o componenta implantabila si un procesor extern amplasat pe cutia craniana. In Clinica I-tone utilizam exclusiv implante de ultima generatie de la producatorii consacrati (Med-El, Cochlear). Acestea prezinta caracteristici de performanta si fiabilitate care au capacitatea de a schimba definitiv cursul vietii pacientului surd, redandu-i capacitatea de comunicare . click pentru detalii

Intervenția chirurgicala se efectueaza sub anestezie generala si presupune o internare de minim 24 de ore in spital. Programarea acesteia se face prin secretariatul Clinicii I-tone dupa completarea protocolului de evaluare preoperatorie. Evaluarea preanestezica include analize de sange si controale de specialitate in functie de bolile asociate si riscurile anestezice si chirurgicale.

Evaluarea prechirurgicala include o modelare tridimensionala a interventiei chirurgicale (operatie virtuala) care permite anticiparea riscurilor intraoperatorii si maximizarea castigului auditiv. Toate controalele si pansamentele postoperatorii sunt efectuate in Clinica I-tone pe parcursul saptamanilor de dupa operatie. Activarea implantului si reglajele si periodice sunt efectuate in lunile care urmeaza.