Adresă
 • Str. Pandele Tarusanu, nr. 9, sectorul 1, 011085, București. Stație metrou: Gara de Nord.
Contact

Chirurgia estetica functionala ORL

RINOPLASTIA este intervenia chirurgicala de modelare a formei nasului din punct de vedere estetic. Poate fi efectuata in tehnica inchisa (fara nici o incizie la exterior) sau in tehnica deschisa (cand este efectuata o mica incizie transversala in 1/3 inferioara a suportului  columelar.

Rinoplastia functionala: este interventia de modelare in aceeasi sedinta operatorie a formei externe a nasului cat si a septului nazal, avand efect functional  (dezobstructia caii respiratorii) si estetic. Deformarile exterioare ale piramidei nazale si cele interioare septale au consecinte importante asupra respiratiei nazale (insuficienta respiratorie cronica obstructiva). Rezolvarea doar a uneia din componente (piramida sau septul) permeabilizeaza doar partial filiera respiratorie. Pentru un rezultat functional optim  tehnicile se combina si se efectueaza simultan  intr-o singura interventie chirurgicala.

Rinoplastia secundara: este interventia de remodelare a cartilajului  si osului care formeaza structura nasului dar care a mai suferit macar o interventie in trecut. Rinoplastia secundara se efectueaza la minim 1 an dupa o prima interventie de rinoplastie. Este mai frecventa dupa rinoplastiile inchise din cauza impreciziei metodei. Rinoplastiile secundare au nevoie de o sursa noua de graft cartilaginos care de cele mai multe ori este de la nivel auricular sau costal ceea ce duce la o prelungire a timpului operator.

Rinoplastia ultrasonica consta in folosirea aparatelor de taiere cu ultrasunete care nu afecteaza tesuturile moi si de aceea echimozele sunt aproape inexistente iar recuperarea este mult mai rapida si facila. In acest fel dalta si ciocanul devin istorie. Avantajele tehnicii:

 1. Precizie in efectuarea osteotomiilor
 2. Finisajul fin al imperfectiunilor osoase
 3. Sangerare minima
 4. Recuperarea si vindecarea tesuturilor intr-un mod mult mai fiziologic
 5. Distrugeri tisulare minime
 6. Vizibilitate maxima
 7. Echimoze periorbitare minime

Dezavantajele tehnicii:

 1. Costuri suplimentare
 2. Timp operator mai lung
 3. Edematierea (umflarea) regiunii nzale si perinazale un timp mai indelungat

BLEFAROPLASTIA – Interventia chirurgicala de corectare a aspectului imbatranit al ochiului, aspectul de “pungi sub ochi”. Se excizeaza surplusul de piele atat din partea superioara a pleoapelor cat si din partea inferioara a acestora, concomitant cu excizia de grasime periorbitara in exces.

OTOPLASTIA- este operatia de modificare a formei urechii, a implantarii pavilionului auricular sau o combinatie a celor doua proceduri. Necesita internare 24 ore in clinica. Indicat este sa se efectueze in anestezie generala, fara durere. Postoperator pacientul poarta  un bandaj  care va fi scos la 7 zile dupa interentie si va fi inlocuit cu o banda elastica ce va fi purtatata permanent o luna si apoi numai noaptea timp de inca o luna. Rezultatele sunt deosebit  de spectaculoase, oferind pacientului  satisfactie maxima .